Kismet: Koliko smo isti u našim različitostima?

Kismet: Koliko smo isti u našim različitostima?

„Kismet“ je nastao kao proizvod saradnje mladih žena iz Srbije i Albanije, sa ciljem da pruži podršku razvoju međusobnih veza i solidarnosti. Realizovan je u okviru projekta projekta ,,Žene Albanije i Srbije: Mi to možemo!” i sprovode ga udruženja građana Zajedno Zajedno, Centar za društvenu ravnotežu, Omladinski centar Brus iz Srbije i Nova Vizija iz Albanije, u okviru platforme Ljudi Albanije i Srbije.

Film zaviruje u živote deset mladih žena različitih iskustava, ali im je zajedničko da sve žive pod još uvek dominantnim patrijarhalnim sistemom. Pa ipak, one se ne predaju i hrabro se bore za svoje mesto pod suncem. Publika će tako moći da sazna zašto bi Srpkinja želela da želela da uči albanski, zašto bi se Albanka udala za Srbina, mogu li se mostovi među ovim zemljama ojačati uz pomoć žena koje igraju fudbal zajedno ili par entuzijastkinja koje sarađuju na Vikipediji i koja su njihova rešenja za iste izazove.

O tome kako je sve počelo, odakle joj inspiracija i koje su poruke koje ona želi da prenese nama, publici, razgovarali smo sa autorkom filma i našom kolumnistkinjom Minjom Marđonović.

Intervju možete pročitati na sajtu iSerbia.

Related Posts

March 27, 2018
How our Albanian-Serbian online language school went public
While we were working on the creation of this platform, our team of more than 20 young people from Albania and Serbia has also produced so many attractive materials within four...
November 22, 2016
Youth actors from Serbia and Albania receive support from OSCE field operations in enhancing regional connectivity
A five-day training course on project cycle management for representatives of youth civil society organizations from Serbia and Albania, started on 21 November 2016 in Zlatibor, Serbia, as part of...